Home > Producten > Palmen > Trachycarpus Fortunei

Trachycarpus Fortunei

29.50539.00

Bent u opzoek naar een geschikte palmboom voor in de Nederlandse tuin? Dan is de Trachycarpus Fortunei één van de beste keuzes. Deze palmboom is winterhard en kan winters van -18 graden overleven. De waaier vormige bladeren en de mooie stam van de Fortunei zorgen voor een vakantiegevoel in eigen tuin.

Bekijk hieronder alle stamhoogtes en prijzen

Bezoek Palmaro
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

De Trachycarpus Fortunei is winterharde palmboom die prima in de Nederlandse tuin aangeplant kan worden. Haal het vakantie gevoel naar uw eigen tuin en plaats de palm in uw tuin of op uw terras. Door zijn waaier vormige bladeren wordt deze palm ook wel de Chinese waaierpalm genoemd. Oorspronkelijk groeit de Trachycarpus Fortunei op zeer koude plekken waar het tot -18 graden kan worden. Bij temperaturen beneden de -10 graden is het aan te raden om de bladkruin te beschermen door middel van vliesdoek. Op deze manier zullen de bladeren ook tijdens een koude winter langer mooi blijven en is de overlevingskans van de palm een stuk groter.

Aanplanten in pot of volle grond

Doordat de trachycarpus goed bestand is tegen de Nederlandse winters kan ervoor gekozen worden om de palm in de volle grond neer te zetten. Daarnaast kunnen de planten ook prima in een pot op het terras geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat uw terras al snel een tropische look krijt.  Wanneer de palmen in de volle grond geplaatst worden kan het 1 tot 1,5 jaar duren voordat de planten volledig zijn aangeslagen. Wanneer de palmen volledig zijn aangeslagen kunnen deze tot wel 30cm stam per jaar aanmaken. Gemiddeld groeit de stamhoogte van een  Fortunei zo’n 10 centimeter per jaar.

Verzorging Trachycarpus Fortunei

De Trachycarpus Fortunei heeft na aanplant weinig verzorging nodig. Het belangrijkste is dat de planten genoeg water krijgen. Daarnaast kunt u één keer per jaar gedroogde koemest korrels door de grond heen mengen als extra voeding. Voor meer informatie over de verzorging van de Trachycarpus Fortunei kunt u onderstaand artikel bekijken.

Verzorging: Trachycarpus Fortunei

Formaten

De Trachycarpus Fortunei is in verschillende maten verkrijgbaar. De stamhoogtes hiervan variëren van 10cm tot 180cm. De totale planthoogtes variëren van 50cm tot 300cm. Grotere maten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Contact

Extra informatie

Maat

10 – 20 CM stamhoogte, 20 – 30 CM stamhoogte, 30 – 40 CM stamhoogte, 40 – 50 CM stamhoogte, 60 – 80 CM stamhoogte, 80 – 100 CM stamhoogte, 115 – 130 CM stamhoogte, 140 – 150 CM stamhoogte, 150 – 160 CM stamhoogte, 210-220CM stamhoogte, 220-230CM stamhoogte