Home > Producten > Palmen > Trachycarpus Wagnerianus

Trachycarpus Wagnerianus

39.00325.00

De Trachycarpus Wagnerianus is een winterharde palmboom die perfect in de Nederlandse tuin aangeplant kan worden. Deze palm heeft kleine stevige bladeren waardoor deze goed tegen harde wind kan. Ook in de winter heeft dit een voordeel, omdat de bladeren meer sneeuw kunnen verdragen en dus minder snel zullen gaan hangen.

Bezoek Palmaro
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

De Trachycarpus Wagnerianus is een prachtige palmsoort met compacte bladeren. Deze winterharde palm is goed bestand tegen de Nederlandse winters. Naast temperaturen tot -18 graden is deze palm ook goed bestand tegen harde wind. Met zijn harde kleine ronde bladeren kan deze palm ook prima geplant worden op een plek met veel wind. De Trachycarpus Wagnerianus kan het beste op een zonnige of half schaduw plek aangeplant worden.

Aanplanten in pot of volle grond

De Trachycarpus Wagnerianus kan zowel in de volle grond als in een pot geplaats worden. Het is aan te raden om de palm in de volle grond aan te planten, omdat de plant hier minder verzorging nodig heeft en ook sneller zal gaan groeien. Bij een goede verzorging kan de Wagnerianus ook prima in een pot aangeplant worden. Hiervoor dient de palm genoeg water te krijgen en is het aan te raden om elk jaar koemest korrels als voeding door de grond te mengen. In de winter is het raadzaam om de palmen in pot bij temperaturen lager dan -10 graden in het tuinhuis of in de garage neer te zetten. Op deze manier komt uw palm zonder problemen de koude winters door.

Verzorging Trachycarpus Wagnerianus

Als de Tachycarpus Wagnerianus na 1 – 1,5 jaar volledig is aangeslagen zal het niet nodig zijn om deze wekelijks water te geven. Na lange warme periodes is het wel aan te raden om extra water bij de palm te gieten. Wanneer de palm in een pot aangeplant wordt is het van belang dat deze regelmatig water krijgt. Steeds wanneer de grond is opgedroogd mag er weer water gegeven worden. Daarnaast is het aan te raden om bij aanplant gedroogde koemest korrels toe te voegen aan de potgrond. Vervolgens is het raadzaam om dit jaarlijks te doen.

Formaten

De Trachycarpus Wagnerianus is leverbaar in verschillende maten. Palmaro heeft een ruim assortiment waarbij maten van 30cm tot 200cm op voorraad staan.

Contact

Extra informatie

Maat

60 CM hoogte, 20CM stamhoogte, 30-40CM stamhoogte, 60-70cm stamhoogte, 70-80CM stamhoogte, 70-80CM stamhoogte, 80-90CM stamhoogte, 90 – 100 CM stamhoogte, 100 – 110 CM stamhoogte