Home > Producten > Palmen > Chamaerops Humilis

Chamaerops Humilis

19.00179.00

De Chamaerops Humilis is een compacte winterharde palmsoort. Vanwege zijn kleine formaat wordt hij ook wel de Europese dwergpalm genoemd. Met zijn mooie volle kruin komt hij goed tot zijn recht in een pot op het terras.

Bezoek Palmaro
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

De Chamaerops Humilis is een klein blijvende en winterharde palmsoort. De palm wordt ook wel de Europese dwergpalm genoemd. De Chamaerops komt veel voor in Europese landen aan de middellandse zee. Vanwege zijn kleine formaat komt hij goed tot zijn recht in een pot op het terras. De Chamaerops heeft bladeren die 30 tot 40 centimeter lang kunnen worden. Omdat de bladeren dicht op elkaar zitten en hij veel zijscheuten aanmaakt zal de Humilis altijd een volle kruin behouden. De Chamaerops Humilis is matig winterhard en kan temperaturen tot -12 graden doorstaan.  Tijdens strenge vorst zal de palm beschermt moeten worden. De palmen in pot kunnen tijdens de vorst ook even binnen gezet worden.

Aanplanten in pot of volle grond

De Chamaerops Humilis kan het beste in een pot op het terras gezet worden. Doordat de palm vrij klein blijft en langzaam groeit kan deze lang in dezelfde pot blijven staan. Het is daarom belangrijk dat de palm genoeg voeding krijgt, omdat een palm in pot niet zelf opzoek kan naar voeding. De Humilis kan ook prima in de volle grond neergezet worden. Wanneer de palm eenmaal is aangeslagen kan deze temperaturen tot -12 graden doorstaan. Bij strengere vorst kan de palm ingepakt worden met een vliesdoek. Op deze manier is de kans groter dat deze de winter goed doorkomt.

Verzorging Chamaerops Humilis

De Chamaerops Humilis is een palm die lange droge periodes kan doorstaan. Voor een optimale groei is het aan te raden om water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. De Humilis is een palm die goed tegen zon kan. De palm kan dan ook prima op een plek in de volle grond aangeplant worden.

Formaten

Bij Palmaro zijn verschillende maten te verkrijgen van de Chamaerops Humilis. De hoogtes variëren van 60 tot 150cm hoog.

Contact

Extra informatie

Maat

60CM, 80 – 90 CM, 150 CM, 50cm stam