Home > Producten > Palmen > Phoenix Canariensis

Phoenix Canariensis

39.00

De Phoenix Canariensis wordt ook wel de Canarische dadelpalm genoemd. Met zijn mooie lange bladeren zorgt deze palm voor tropische sfeer op uw terras. De Phoenix is winterhard tot -5 graden en staat het beste in een pot op uw terras.

Bezoek Palmaro
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

De Phoenix Canariensis is een vederpalm met mooie lange bladeren. Wanneer de plant groter wordt kunnen de bladeren tot wel 5 meter lang worden. Hierdoor kan de palm ook erg breed worden. De Phoenix heeft een vrij dikke stam. Het duurt lang voordat de stam de hoogte in groeit. Met zijn lange bladeren is het een imposante palmboom die prima in Nederland gehouden kan worden. Deze palm is winterhard tot ongeveer -5 graden. We raden daarom aan om deze soort in een pot te houden en deze in de winter binnen te zetten. Op het terras zal deze palm zorgen voor een heerlijk vakantie gevoel.

Aanplanten in pot of volle grond

Het is aan te raden om de palm in een grote kuip te plaatsen. Op deze manier kan de palm tijdens de vorst in het tuinhuis of in de garage geplaatst worden. Bij de aanplant kan er gebruik gemaakt worden van een mengsel van potgrond en gedroogde koemestkorrels. In een pot of kuip hebben de palmen geen mogelijkheid om zelf voeding te vinden. Daarom is het belangrijk om jaarlijks wat extra koemestkorrels aan de grond toe te voegen.

Het is mogelijk om de Phoenix Canariensis in de volle grond te plaatsen. Sommige mensen weten de Phoenix prima door de Nederlandse winters te helpen. Hiervoor is het van belang dat de plant bij vorst goed ingepakt wordt. Vaak wordt er een houten constructie om de palm heen gebouwd. Vervolgens wordt deze ingewikkeld met nopjes folie en vliesdoek. Bij strenge winters kan er een verwarmingselement toegevoegd worden.

Verzorging Phoenix Canariensis

De Phoenix Canariensis staat graag op een plek in de zon. Daarnaast heeft de plant vooral op warme dagen extra water nodig. Het is aan te raden om de palmen water te geven wanneer de grond bijna opgedroogd is.

Formaten

De Phoenix Canariensis is in verschillende maten verkrijgbaar. Meestal zijn er maten tussen de 100cm en 250cm hoog op voorraad.

Contact

Extra informatie

Maat

110 – 130 CM, 140 – 160 CM, 160 – 180 CM, 200+ CM