Home > Verzorging > Bananenplanten > Ensete Maurelli – planten, verzorgen en overwinteren

Ensete Maurelli – planten, verzorgen en overwinteren

2018-06-09T14:22:56+00:00 zaterdag 10 februari 2018|Bananenplanten|

De Ensete Maurelli is een mooie en zeer snel groeiende bananenplant. Hij staat bekend om zijn extreem grote blad, zijn formaat en mooie rode kleur. Hierdoor is de Ensete Maurelli een echte blikvanger in de tuin. In de zomer kan de Maurelli wel een blad per week erbij krijgen. Wilt u ook graag een grote en goedkope bananenplant die uw tuin al snel een tropische sfeer geeft, lees dan snel verder.

Wanneer planten

De Ensete is een mooie bananenplant die in de zomer kan uitgroeien tot een gigantische blikvanger in uw tuin. Het is dan ook het beste om de plant zo snel mogelijk na de vorst uit te planten in de volle grond. Hierdoor zal de plant zo veel mogelijk tijd hebben om te groeien voordat de zomer begint. U kunt hiervoor het beste een plek in de tuin zoeken waar genoeg ruimte is. Hierdoor heeft de Maurelli de mogelijkheid om mooi in verhouding te groeien.  Als de plant in de verdrukking staat, zal deze sneller richting het licht groeien waardoor de plant langgerekt en minder mooi in verhouding zal groeien. Als u een plek in de tuin hebt uitgezocht kunt u aan de slag met het graven van een gat. Zorg ervoor dat u het gat ruim genoeg uitgraaft. Dit is noodzakelijk, zodat u extra potgrond om de plant kunt gooien. Dit geeft de plant goede voeding om te groeien. Als u het gat gegraven heeft kunt u dus het beste eerst wat potgrond  in het gat gooien. Daarna kunt u de plant in het gat zetten. We raden aan om vervolgens eerst wat koemest om de plant heen te gooien. Dit zorgt ervoor dat de plant zo snel mogelijk zal gaan groeien. Als volgt kunt u het gat helemaal vol gooien met potgrond. Als laatste kunt u bovenop nog wat extra koemest rond de Maurelli gooien. Dit zal de groei alleen maar bevorderen.

ensete maurelli

Verzorging

De Ensete Maurelli is een mooie en zeer snel groeiende bananenplant. Hij staat bekend om zijn extreem grote blad en zijn mooie rode kleur.Als u de plant in het voorjaar in de volle grond heeft gezet, dan heeft u eigenlijk niet meer zoveel werk aan de Maurelli. De potgrond en de koemest zullen ervoor zorgen dat de plant snel zal gaan groeien. Het enige wat noodzakelijk is, is dat de Maurelli veel water krijgt. Een bananenplant bestaat voor het grootste gedeelte uit water. De plant heeft dus veel water nodig om te kunnen groeien. De Ensete Maurelli vindt het niet erg om altijd vochtig te staan. Het is dus niet erg als er veel water tussen de bladeren komt te staan. Als het in de zomer warm weer wordt raden we aan om elke dag een gieter water bij de Maurelli te gooien. Bij extreme hitte mag er gerust twee keer per dag water gegeven worden. Naast het geven van water zal het niet nodig zijn om extra voedingstoffen toe te voegen. De plant zal van zichzelf uitgroeien tot een tot een gigantisch exemplaar.

ensete maurelli

Overwinteren

De Ensete Maurelli is een mooie en zeer snel groeiende bananenplant. Hij staat bekend om zijn extreem grote blad en zijn mooie rode kleur.Het voordeel van de Ensete Maurelli is dat de plant meerdere jaren mee gaat. Elk jaar zal de Maurelli steeds groter worden. Ook in Nederland is het mogelijk om een exemplaar te krijgen waar een klein persoon onder zou kunnen staan. Om de Maurelli tot zo’n formaat te krijgen is het noodzakelijk om de plant elk jaar te overwinteren. Aangezien een bananenplant voor het grootste gedeelte uit water bestaat is het logisch dat de plant geen vorst kan verdragen. De Maurelli moet dus naar binnen gehaald worden waar het vorstvrij is. Om de plant uit de volle grond te halen kunt u het beste als eerste alle bladeren behalve het nieuwste blad eraf knippen. Dit zorgt ervoor dat de plant lang niet meer zo veel ruimte inneemt wanneer hij binnen staat. Dan moet u ervoor zorgen dat u een pot heeft waar de plant in past. Vervolgens kunt u de plant uitgraven en in de pot zetten. De maurelli heeft niet veel wortels waardoor de plant gemakkelijk loskomt als u de plant gaat uitgraven. Het is niet erg voor de plant als u wortels af zou steken. De plant heeft namelijk niet veel wortels nodig om goed te kunnen groeien. Als u de plant heeft uitgegraven raden we aan om hem even op de zijkant te leggen zodat al het water dat tussen de bladeren staat er uit kan stromen. Dit zorgt ervoor dat de plant niet zal gaan rotten in de winter. Wanneer u dit gedaan heeft kunt u de plant in de pot
zetten, zodat u hem vervolgens binnen kunt overwinteren. Gedurende winter zal het niet nodig zijn om de plant water gegeven. Pas in het voorjaar wanneer de plant in de volle grond geplaatst wordt is het weer nodig om water te gaan geven.

ensete maurelli