Home > Producten > Bomen > Olea Europaea Olijfboom

Olea Europaea Olijfboom

49.00349.00

De Olea Europaea is prima geschikt voor in de Nederlandse tuin. De bomen kunnen in pot op het terras gezet worden of juist in de volle grond geplaatst worden. De olijfboom staat het beste op een hoge droge plek in de tuin. Daarnaast staat de olijfboom graag op een zonnige plek in de tuin.

Bezoek Palmaro
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

De Olea Europaea is een van de beste olijf soorten voor het nederlandse klimaat.  De olijfbomen komen van oorsprong veel voor in landen rond de middellandse zee. De bomen die hier groeien zijn soms wel 2000 jaar oud. Naarmate de bomen ouder worden krijgen steeds meer een robuuste stam met knoesten en kromme vormen. Met zijn oude stam en zilvere blad zorgt de Olea Europaea direct voor een tropische sfeer in de tuin. De olijf is winterhard tot -10 graden.

Aanplanten in pot of volle grond

De Olea Europaea kan zowel in een pot als in de volle grond worden aangeplant. Het is aan te raden om de olijfboom in een grote kuip te zetten. Op deze manier is de plant makkelijk naar binnen te verplaatsen bij extreme kou. Het is ook mogelijk om de boom in de volle grond neer te zetten. Hierbij is het verstandig om deze op een hogere plek in de tuin te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de boom inclusief wortels niet te nat komt te staan. Vooral in de winter is het van belang dat de boom op een droge plek staat. Veel vocht kan ervoor zorgen dat de olijfboom de winter niet overleeft. Bij langdurige kou beneden de -5 graden is het aan te raden om de olijfboom met vliesdoek in te pakken.

Verzorging Olea Europaea

De Olea Europaea heeft op warme dagen veel water nodig. Daarnaast is het belangrijk dat de wortels van de boom niet te nat komen te staan. Geef daarom pas water als de grond bijna volledig opgedroogd is. Wanneer de bladeren van de Olea Europaea geel worden en uitvallen dan betekent dit dat de boom te nat staat. Als de bladeren juist opkrullen en uitvallen da betekend dit dat de boom een tekort heeft aan water.

Contact

Extra informatie

Maat

8-10cm omtrek 130cm hoog, 20-30cm stamomtrek, 30-40cm stamomtrek wild, 180cm hoog, 30-40cm compact 170cm, 50-70cm stamomtrek 250cm hoog, 70-80cm stamomtrek 250cm hoog