Home > Producten > Bomen > Albizia Julibrissin

Albizia Julibrissin

45.00

De Albizia Julibrissin staat bekend om zijn prachtige bloeiwijze. Veel Nederlanders komen de Albizia tegen op vakantie in landen aan de middellandse zee. Hier zijn mooie plataan vormige exemplaren van de Albiza te bewonderen.
Wij hebben exemplaren op voorraad met een totaalhoogte van 120-170cm. Deze kosten €45

Bezoek Palmaro
SKU: BM001 Categorie:

Beschrijving

De Albizia Julibrissin is voor het Nederlandse klimaat een van de mooiste exoten. In de Albizia komen namelijk erg mooie tropische bloemen. De kleur van deze bloemen is roze en de bloeitijd vind plaats in de maanden juli en augustus. Ook de bladeren van de Albizia zijn erg mooi. Het zijn allemaal kleine blaadjes recht tegen over elkaar. Zodra het donker word zullen deze blaadjes sluiten. Om deze reden word de Albizia ook wel de ‘Perzische slaapboom’ genoemd. De Albizia Julibrissin is matig winterhard en volwassen exemplaren kunnen dan ook goed overleven in ons klimaat. Bij strenge vorst is het verstandig om de Albizia te beschermen met vliesdoek.

Verzorging Albizia Julibrissin

Het is belangrijk dat de Albizia op een relatief droge plaats van de tuin wordt neergezet. Wanneer er ondegronds veel water naar de boom stroomt kan dit ervoor zorgen dat de Albizia de winter niet overleeft. Na aanplant in de volle grond heeft de Albizia veel water nodig. Als de boom eenmaal aangeslagen is kan deze zelf zijn water uit de grond halen. Het is aan te raden om op warme dagen wat extra water te geven. De Albizia Julibrissin kan soms er snel groeien. Het is dan oom geen probleem om de boom te snoeien. Het is het beste om de boom te laten vertakken op natuurlijke wijze. Wanneer er takken in de weg zitten kunnen deze gewoon gesnoeid worden.

Verzorging: Albizia Julibrissin

Contact

Extra informatie

Hoogte

60-70 cm, 150-180cm