Home > Producten > Bomen > Ficus Carica

Ficus Carica

49.00149.00

De Ficus Carica wordt ook wel de vijgenboomgenoemd. De Vijg kan tot vruchten produceren welke in de maand augustus rijp zullen zijn. De plant is winterhard en kan in de volle grond aangeplant worden. Totale hoogte inclusief pot 120cm.

Bezoek Palmaro
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

De Ficus Carica staat in Nederland ook wel bekend om de vijgenboom. De boom kan goed in ons land overleven. Ficus heeft dikke leerachtige bladeren welke soms wel 30cm lang kunnen worden. Daarnaast maakt de plant ook vruchten. Deze zullen in augustus rijpen. De smaak hiervan is lekker zoet.

Verzorging Ficus Carica

De Ficus Carica kan prima de Nederlandse winters doorstaan. Volwassen exemplaren kunnen tot -20graden doorstaan. Het is aan te raden om jonge exemplaren bij strenge vorst te beschermen. Planten in pot kunnen het beste binnen gezet worden bij strenge vorst. De vijgenboom kan in het voorjaar gesnoeid worden. Meestal worden de afgevroren toppen dan afgeknipt. De Ficus heeft regelmatig water nodig. Het is duidelijk te zien dat de plant water te kort heeft. De bladeren zullen dan gaan hangen.

Contact

Extra informatie

Hoogte

6-8cm stamomtrek, 16-18cm stamomtrek