Home > Producten > Bananen > Musa Basjoo

Musa Basjoo

19.5039.50

De Musa Basjoo is een van de meest voorkomende bananensoorten in Nederland. Deze bananenplant heeft groene bladeren die wel 1,5 meter lang kunnen worden. De Musa Basjoo kan ook in ons klimaat erg hard groeien.

Bezoek Palmaro
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

De Musa Basjoo is een van de meest voorkomende bananensoorten in Nederland. Hij wordt ook wel de Japanse vezelbanaan genoemd omdat deze oorspronkelijk uit Japan komt.  De Basjoo  heeft grote groene bladeren die wel 1,5 meter lang kunnen worden. De Musa Basjoo kan ook in ons klimaat erg hard groeien. Het is verstandig om de Basjoo voor de vorst weer binnen te zetten. Zodra de vorst voorbij is kan de plant weer in de volle grond gezet worden. De Musa Basjoo zal op zijn mooist zijn wanneer er meerdere stammen bij elkaar gezet worden. Op deze manier zitten er meerdere bladeren dicht bij elkaar. Dit heeft ook zijn voordeel bij harde wind. De bladeren zullen dan minder snel kapot waaien. De Musa Basjoo kan ook in een grote kuip op het terras geplaats worden. Bananenplanten geven een topische sfeer op het terras en kunnen snel groeien in het Nederlandse klimaat.

Verzorging Musa Basjoo

De Musa Basjoo groeit het beste op een plek in de zon/ half schaduw. Wanneer de bananenplant in de volle staat kan het zijn dat de bladeren bij extreem warm weer verbranden. De Basjoo groeit het snelste in de volle grond. Wij raden aan om voldoende potgrond in combinatie met koemest te gebruiken bij het aanplanten van de Basjoo in de volle grond. Daarnaast is het nodig om de plant vooral op warme dagen voldoende water te geven. De plant zal dan dagelijks water nodig hebben. Op normale dagen kunt u de plant water geven zodra de grond opgedroogd is. Mits de Basjoo voelde water krijgt zal de Basjoo snel uit groeien tot een prachtig exemplaar.

Het is ook mogelijk om de bananenplant buiten te laten overwinteren. Hiervoor moet de bananenplant droog ingepakt worden met stro of hooi. Vervolgens kan er een paraplu gebruikt worden om de banaan af te dekken en droog te houden.

Contact

Extra informatie

Hoogte

70cm, 160cm