Home > Producten > Bananen > Musella Lasiocarpa

Musella Lasiocarpa

25.00

De Musella Lasiocarpa staat het beste in een pot op uw terras. Geef de plant voldoende water en een plek in de zon/halfschaduw. De plant dient vorstvrij overwinterd te worden.

Bezoek Palmaro
SKU: BN003 Categorie:

Beschrijving

De Musella Lasiocarpa is een compacte banaan met stevige groene bladeren wordt ook wel de Chinese Lotusbanaan genoemd, dit vanwege zijn mooie gele bloem die na enkele jaren gaat bloeien. Zodra deze bloem opkomt vanuit het midden van de plant kan hij 5 tot 12 maanden bloeien. Na de bloei sterft de banaan af en nemen de vele zijscheuten die deze bananenplant produceert het over. Ook deze Musella Lasiocarpa dient in de winter uitgegraven te worden om vervolgens binnen in pot te overwinteren. De plant kan ook in een pot of kuip aangeplant worden. Dit maakt het makkelijker om de plant binnen te overwinteren. In de winter heeft de bananenplant bijna geen water nodig.

Verzorging Musella Lasiocarpa

De Musella Lasiocarpa is een klein blijvende bananen soort. In de zomer wanneer de plant buiten staat is het belangrijk dat deze voldoende water krijgt. Musella zal namelijk veel minder snel gaan groeien wanneer deze droog komt te staan. Geef daarom genoeg water wanneer de grond bijna opgedroogd is. Wanneer de plant in bloei staat is het aan te raden om de plant warm te overwinteren. Op deze manier kunt u ook in de winter genieten van de mooie bloeiwijze. De plant dient vorstvrij overwinterd te worden.

Contact

Extra informatie

Hoogte

50cm